Inkafilosofi

Introduktion til Inkafilosofien


Inka mystik er et gammelt spirituelt system, som har udviklet sig gennem 16.000 års fortløbende kultur i Andesbjergenes højland. Denne traditions oprindelse og hjemsted for dets udøvere "paqoer"- er byen Cusco i Peru. Den ældste by i den vestlige halvkugle, som har været konstant beboet. Paqoer har til alle tider været eksperter i at sanse, kommunikere og samarbejde med, hvad inkaerne kaldte "verdenen af levende energier" - Kausay Pacha.
Wiraqocha, var inkaernes ord for gud. Navnet kommer fra to quechua ord, (wira) som betyder olie, og (qocha) som betyder vand. Andes guden, som herskede over det enorme og kulturelt varierede Inka imperium, blev anset for at være så kraftfuld, at hun/han kunne forene to så forskellige substanser som olie og vand. Vi har brug for denne kraft og visdom i dag, hvor vi lever et liv med ekstreme modsætninger og med store udfordringer indenfor områder som økologi, politik, moral og etik.

I inkariget - et imperium på over ni millioner mennesker, som ikke kendte til begreber som arbejdsløshed og hungersnød - var den grundlæggende filosofi en tolerance overfor forskellighed og et liv i harmoni med naturen. Denne gamle visdom må vi genintegrere i vores samfund i dag, hvis vi virkelig vil skabe et understøttende og sundt globalt samfund.

Inka profetierne fortæller os ligesom andre spirituelle traditioner, at dette er et meget vigtigt tidspunkt i historien, med andre ord en "kritisk periode" i udviklingen af menneskets kollektive bevidsthed. 1993-2012 anses for at være et vindue af muligheder gennem hvilke menneskeheden har store opgaver at lære og udføre.

Som det første og det vigtigste er det at slippe frygten for den "anden" og udveksle viden. For det andet at erkende, at menneskelig udvikling kun kan bevæge sig til næste niveau ved at skabe et levende, samvirkende forhold med naturen. Mennesket er en del af naturen og må handle derefter.
Gennem dette samarbejde kan det næste trin i menneskets udvikling finde sted, - en transformation, der fremtræder i form af en person med bevidsthed i femte niveau - en healer som kan heale enhver sygdom hver gang med en enkel berøring! (For mere dybdegående information om profetierne henvises til Elizabeths Jenkins bog "Inkaindvielsen".

For øjeblikket er der over 300 Andes Paqoer, som praktiserer i og omkring byen Cusco i Peru, herunder paqoer af fjerde niveau. Ingen femte niveau paqo er endnu fremtrådt, men ifølge inka profetien kan det ske, når som helst.

Andes Paqoer har et højt udviklet system og et sæt af spirituelle værktøjer for at komme i kontakt med Kausay Pacha, og benytte naturens levende energier til at skabe harmoni, skønhed, personlig styrke og glæde hos den enkelte og samfundet som helhed.
I traditionen lærer praktikeren at følge strømmen af levende energi, som omgiver ham/ hende, og eventuelt at tage kontakt med og dirigere den levende energier på måder, som er til fordel for fællesskabet af mennesker, dyr og den naturlige verden, som udgør vores planetariske system.

Quechua sproget, inkaernes sprog, har en overflod af terminologi, der beskriver menneskelige oplevelser af levende energi og forskellige aspekter af "energiverdenen". Forfinelsen af dette system og dets sprog, som gennem de sidste år også er kommer til udtryk i den moderne fysiks forståelse er overvældende, og dets spirituelle redskaber er vitale nøgler til det næste trin i den menneskelige kollektive udvikling.

Andestraditionen forholder sig til tre aspekter af spirituel væren.

PHAÑA (højreside): omfatter det rationelle og mystiske kognitive aspekt af traditionen(yachay), og indeholder de basiske teknikker af den spirituelle læring og virke(saminchakuy, Saywachakuy og Hoochamijuy). Den forsyner os med en træning i at administrere det personlige energifelt, baseret på et intimt og flydende energetisk forhold med det eksterne energetiske miljø, både i sin naturlige form og metafysisk (kausay pacha/den levende energi).

CHUMPI indeholder aspekterne af følelser/kærlighed og vilje (munay), den har funktion af en katalysator eller overgangs instrument mellem de højre og venstre aspekter af traditionen. Den opererer mellem overfladen af det personlige energetiske felt(boblen) og kroppens overflade. Den forsyner os med træning i at integrere det personlige energetiske felt, den harmoniske, transpersonlige integration og den dybt personlige udvikling. Det er en dyb menneskelig betingelse i livet at muliggøre udviklingen af harmoniske, dybe og flydende interpersonlige relationer. Vi kan sige, at der er en kraftfuld træning i at skabe harmoniske relationer med omgivelserne omkring os.

LLOQE (venstreside) indeholder det intuitive perspektiv og de aktive aspekter, det er orienteret mod handling (llankay) indenfor rammerne af den indre udvikling af selvet. Det arbejder indenfor kroppen og er sæt procedurer til at skabe introjektionen og kropsliggørelsen af en serie eksterne kvalitative faktorer for den personlige udvikling. Den aktiverer specielle faktorer af personligkraft.

Hatun Karpays højre side hører til læren fra Don Benito Qoriwaman og giver deltageren mulighed for at få aktiveret det personlige energipotentiale med en reference til inkaprofetiet, der indeholder en grundlæggende forberedelse af kroningsritualet af en spirituelkejser. Sagt på anden vis søger Andestraditionen mod en øget kollektivbevidsthed og evne til at skabe optimale forhold mellem menneskene og miljøet omkring os.

Fra 1992 og frem til nu har vi kun tilbudt indvielsen i den højre side, fordi det har været nødvendigt først at aktivere Qent`i - kolibrien, som er symbolet på kontakten til den øvre verden, som er nødvendig for den nye tid, kolibrien er relateret til Machu Picchu.

Efter12 års kontinuerligt arbejde med den højre side, er kraften fra kolibrien aktiveret og det er muligt, at gå et skridt videre, grounde denne nye kraft, og vække kraften fra pumaen, som er knyttet til byen Cusco og denne verden (Kay Pacha) for dermed at kunne trække denne kraft til underverdenen, som symboliseres ved slangen og er knyttet til Titikkaka søen.

For at gennemføre denne opgave, vil vi for første gang i år tilbyde Hatun Karpay Lloqe, som hører til læren fra Don Melchor Deza, som er en vestre sides mester, og Tata Lorenzo, som er bærer af viden fra Titikkaka søens område. Rejsen indeholder en serie totalt nye kraftsteder og teknikker, som er relateret til den feminine kraft, som resonerer bedre med den venstre side end den maskuline side. Vi skal specielt knytte an til vandet, som er den grundlæggende og fleksible drivkraft for at udvikle den personlige kraft. Deltagerne på denne rejse bliver kandidater til opvågningen af WILLKA kraften, som er relateret til det sorte lys og energiarbejdet fra det femte niveau af bevidsthed.
 Kontakt os
Du kan kontakte Inkaspirit på nedenstående mailformular.

Skriv hvilke Workshop du ønsker at deltage på i besked feltet enden for.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Sami hilsner til dig
Anita og Jens Peter Hansen
Kontaktperson: *
Telefon: *
E-mail: *
Besked  
Anti-Spam Code:

*  Skal udfyldes
© Inkaspirit.dk - Anita & Jens Peter Hansen - Kildemosen 17, 2880 Bagsvær - E - mail info@inkaspirit.dk - Tlf. 28783435